Une Saison en France

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Une Saison en France

 

Abbas, een alleenstaande vader en leraar Frans, is uit het oorlogsgebied van de Centraal Afrikaanse Republiek gevlucht met zijn zoon, dochter en zijn broer Etienne. Terwijl de weduwnaar rouwt om zijn omgekomen vrouw, werkt hij aan een nieuw leven in Frankrijk.
Met de beste intenties verkoopt hij fruit tegen een mager loon, verschijnt hij bij overheidsafspraken en werkt hij aan een relatie.

Abbas, een alleenstaande vader en leraar Frans, is uit het oorlogsgebied van de Centraal Afrikaanse Republiek gevlucht met zijn zoon, dochter en zijn broer Etienne. Terwijl de weduwnaar rouwt om zijn omgekomen vrouw, werkt hij aan een nieuw leven in Frankrijk. Met de beste intenties verkoopt hij fruit tegen een mager loon, verschijnt hij bij overheidsafspraken, werkt hij aan een relatie met zijn Franse vriendin en zorgt hij voor zijn kinderen. Voor hen houdt hij zich sterk, maar telkens opnieuw komt het trauma van de oorlog naar boven en ondanks alles wordt hij door de Franse overheid beschouwd als tweederangsburger die moet uitgezet worden. 

Tsjaads filmmaker Mahamat-Selah Haroun woont zelf al dertig jaar in Frankrijk, maar dit is de eerste speelfilm die hij daar situeert. Hij schetst daarin een melancholisch beeld van hoe illegale immigranten Frankrijk ervaren. Haroun laat zien hoe alle hoop wegebt uit Abbas’ leven en hoe het tot hem doordringt dat hij en zijn kinderen nergens meer welkom zijn. Ebouaney weet de man in die neerwaartse spiraal perfect te belichamen. Zeer intense film, super actueel thema, zonder veel poeha verfilmd. 


 

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC Vredeberg
Vredebergstraat 12-14, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 1,6

Basistarief: 8.00 €; -25/+65: 5.00 €; Lidkaart Kalliopee: 5.00 €; Vriendenprijs: 7.20 €
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Cinefiel
Trefwoorden
UitPAS Lier, UiTPAS Lier, visitlier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie