Bruegelland XL

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Bruegelland XL

 

Voor de zevende en laatste keer presenteren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het Stedelijk Museum Lier 'Bruegelland'. Het sluitstuk van het project kreeg als titel 'Bruegelland XL' en toont de meest volledige selectie van schilderijen uit beide collecties. Het resultaat is een nieuwe en frisse presentatie, een bonte afwisseling van kleurrijke verhalen.

Voor de zevende en laatste keer presenteren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Stedelijk Museum Lier een expo binnen Bruegelland. Dit tentoonstellingsproject loopt sinds 2011 en onderzoekt de invloed van Pieter Bruegel I op de schilderkunst in de Lage Landen van de zeventiende tot het begin van de twintigste eeuw. Van kopiën, imitaties en variaties tot heel vrije interpretaties. Van Pieter Brueghel II, Adriaen Brouwer en Henri Leys tot Gustave Van De Woestyne. Het sluitstuk van het project kreeg als titel Bruegelland XL.


Deze editie toont de meest volledige selectie van schilderijen uit de collecties van het KMSKA en het Stedelijk Museum Lier die een link hebben met Pieter Bruegel I. Het resultaat is een nieuwe en frisse presentatie, een bonte afwisseling van kleurrijke verhalen. Landschappen in alle seizoenen, spreekwoordenschilderijen, historiestukken, kinderspelen, kermissen en feesten, moraliserende taferelen: je vindt het allemaal in deze tentoonstelling. Bruegelland XL neemt je mee langs zulke druk bevolkte schilderijen dat het bijna zoekplaatjes lijken. Terwijl intieme tafereeltjes dan weer getuigen van intens en hoogst persoonlijk schilderplezier.


Bruegelland XL is een uitgelezen kans om het werk van de artistieke erfgenamen van Pieter Bruegel I met andere ogen te bekijken.

Waar
Stedelijk Museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly
Florent Van Cauwenberghstraat 14, 2500 Lier
51.131191 - 4.568361
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 12:00 van 13:00 tot 17:00
Organisatie
Stedelijke Musea Lier
Prijs
€ 4,0 Basistarief: 4,00 €
Reservaties
Telefoon: +32 (0)3 800 03
Contact
info@bruegelland.be
Fax: +32 (0)3 489 26
Thema
Schilderkunst
Trefwoorden
Lier, expo, museum, KMSKA, bruegelland, bruegel
Links
www.bruegelland.be/programma/294/brue...
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie