Café parole

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Café parole

 

Staan dierlijke instincten tegenover menselijk leervermogen als twee aparte werelden? Zit cultuur in de natuur? Prikkelende vragen waarop Van Dyck geanimeerd antwoorden zoekt. Geen discours van een saaie professor, maar een gebiologeerd verhaal dat een andere kijk biedt op het leven, jouw leven incluis.


Hoe ‘beestig’ is cultuur?

Humane wetenschappen en natuurwetenschappen zitten keurig opgedeeld in aparte hokjes. Mens tegenover dier. Een diepgeworteld apartheidsregime. Maar wat als woelmuizen elkaar troosten, kraaien bij conflicten bemiddelen, vlinders een persoonlijkheid hebben, mieren dialecten hanteren en orka’s een menopauze kennen? Staan dierlijke instincten tegenover menselijk leervermogen als twee aparte werelden? Zit cultuur in de natuur? Prikkelende vragen waarop Van Dyck geanimeerd antwoorden zoekt. Geen discours van een saaie professor, maar een gebiologeerd verhaal dat een andere kijk biedt op het leven, jouw leven incluis.

Hans Van Dyck is professor gedragsecologie aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) én ook de broer van onze rode draad Tom Van Dyck. Hij brengt graag wetenschappelijke inzichten tot bij het grote publiek. Zo is hij regelmatig te gast in Van Gils en Gasten.

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 2,4

Basistarief: 12.00 €; Vriendenprijs: 10.80 €
Reservaties
Inschrijven
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Tekst en muziektheater
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie