De gouden eeuw van de viool... - Guido de Neve

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

De gouden eeuw van de viool... - Guido de Neve

 

Guido de Neve brengt samen met Frank Agsteribbe (klavecimbel) en Jan Michiels (piano) muziek van de Lierse componist Willem Goemaer Kennis, Pieter Van Maldere, Wolfgang Amadeus Mozart en de Frühling sonate van Ludwig van Beethoven.


De viool is ontstaan in het begin van de 16de eeuw. Over heel Europa worden violen gebouwd. De Vlaamse vioolbouw was koploper in Europa zowel wat de ontwikkeling als de kwaliteit van deze instrumenten betreft.  

Op dit bijzondere concert speelt Guido de Neve op twee van die beruchte Vlaamse violen. Een Mathijs Hofmans gebouwd in 1650 in Antwerpen en een viool van de hand van de Gentse vioolbouwer Hendrik Willems, gebouwd in het jaar 1692. 

 

Waar
Liers Cultuurcentrum - Colibrant
Deensestraat 6, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 19,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 3,8

Basistarief: € 19,00; Uitpas Lier: € 18,00; BASIS: € 19,00; UiTPASlier: € 18,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Klassieke muziek
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie