Dhrupad Fantasia - Musica Divina

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Dhrupad Fantasia - Musica Divina

 

Een ontmoeting tussen meerstemmige instrumentale muziek en de Indiase klassieke muziek Dhrupad. Dhrupad is één van de oudste en puurste genres binnen de Indiase klassieke muziek.

Een ontmoeting tussen de Indiase klassieke muziek en meerstemmige instrumentale muziek. 


Ofwel een ontmoeting tussen het Engeland van Elizabeth I en de Indiase dhrupad-traditie aan het Moghul-hof van Akbar de Grote. Dhrupad is één van de oudste en puurste genres binnen de Indiase klassieke muziek, ook wel omschreven als ‘het onbewogen woord’. Het ontstaan van deze traditie is terug te voeren tot het verklanken van Om, de meditatieklank én het geluidssymbool voor de ultieme realiteit binnen het hindoeïsme. Romina Lischka en het Hathor Consort combineren deze traditie met de consortmuziek, meerstemmige instrumentale muziek, één van de specialiteiten van de Engelse componisten aan het einde van de 16de en begin van de 17de eeuw. Binnen deze traditie was de fantasia erg populair. Volgens Aristoteles heeft de mens het vermogen tot verbeelden, tot fantasia. Dhrupad Fantasia brengt een ode aan dit vermogen door het samenbrengen van twee bijzondere tradities.

Waar
Liers Cultuurcentrum - Begijnhofkerk
Begijnhofstraat z/n, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: 20.00 €; Vriendenprijs: 18.00 €; T.e.m. 26 jaar: 10.00 €
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Klassieke muziek
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie