Het koninkrijk van Henry Darger - Peter De Graef & Lynn Van Royen

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Het koninkrijk van Henry Darger - Peter De Graef & Lynn Van Royen

 

Thomas Janssens schreef een nieuwe tekst voor Lynn Van Royen en Peter De Graef over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.Thomas Janssens schreef een nieuwe tekst voor Lynn Van Royen en Peter De Graef over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

April 1973. Henry Darger, een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago, zegt de huur van zijn flat op. Hij laat zich opnemen in het bejaardenhuis. Kort erna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren: “Throw it all away. Too late now.”

Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen bevroeden. Verspreid in kasten, op tafels, de grond liggen meer dan 30.000 pagina’s voor-en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. Dargers epos: In the realms of the Unreal. Hij heeft er 60 jaar aan gewerkt.

Henry’s leven was er een van ellende, misbruik en eenzaamheid. Op jonge leeftijd maakte hij een besluit: als de echte wereld hem niet diende, zou hij er zelf een verzinnen die dat wel deed. Hij dook in zijn verbeelding en sloot er zich in op. Niet om de kunst of de literatuur; maar om zichzelf te redden.

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: € 20,00; UiTPASlier: € 19,00; Tem 26 jaar: € 10,00; -26: € 10,00; Standaard: € 20,00; Uitpas Lier: € 19,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Tekst en muziektheater
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie