In The Pines

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

In The Pines

 

Een unieke uitvoering waarin Brussels Jazz Orchestra in dialoog treedt met de graphic novel In The Pines van Erik Kriek.

Een unieke uitvoering waarin jazzmuziek in dialoog gaat met de graphic novel In The Pines.

In 2016 bracht Erik Kriek zijn graphic novel In The Pines uit, waarmee hij zijn persoonlijke interpretatie van vijf beroemde ‘murder ballads’ in vijf prachtig geïllustreerde verhalen goot. Een kolfje naar de hand van het Brussels Jazz Orchestra.

Het boek van Kriek vormt de basis voor een eigenzinnige voorstelling rond zijn selectie murder ballads. Krieks beeldverhalen werden gedigitaliseerd, de songs bewerkt en gearrangeerd voor jazzorkest. Het resultaat is een unieke uitvoering waarin de muziek in dialoog gaat met de gelijknamige graphic novel.

Murder ballads: macabere en tegelijk beeldschone songs waarin de zwarte romantiek van moord en doodslag wordt bezongen en bespeeld. Hun verhalen en melodieën werden veelal door Ierse, Schotse en Engelse immigranten meegebracht naar de VS en kwamen door overlevering in de blues, country en pop terecht. Johnny Cash, Bob Dylan, Nirvana, Jimi Hendrix en Nick Cave zijn maar enkele van de vele artiesten die door de jaren heen bewerkingen van eeuwenoude murder ballads maakten of er nieuwe schreven. De nummers werden Amerikaans cultureel erfgoed, over muziekgenres en zelfs over kunstdisciplines heen. Vijf titels in verschillende uitvoeringen waren dan ook Erik Krieks uitgangspunt voor zijn graphic novel In The Pines. Vervolgens dook hij de geschiedenis en zijn eigen verbeelding in. Hij maakte van de songs beklijvende beeldverhalen die stuk voor stuk, net als de originals, een tragedie met dodelijke afloop beschrijven. De fusie tussen BJO en het werk van Erik Kriek resulteert in een afwisselende voorstelling waarin videoprojectie, beklijvende illustraties, donkere verhalen, muziek en zang met elkaar verweven worden. Met één rode draad: een eeuwenoud drama met steevast een huiveringwekkend plot.

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: € 20,00; Vriendenprijs: € 18,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Jazz en blues
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie