Lebanon

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Lebanon

 

Lebanon is een uitermate beklemmende film die zich volledig in een legertank afspeelt, een tank waarin net voldoende ruimte is voor vier soldaten. Samen met deze kleine eenheid ben je getuige van hun opdracht: een gebombardeerd dorp controleren op overlevenden. Onderweg krijgen ze versterking van een troep grondsoldaten die samen met hen moeten schieten op alles wat beweegt.

Lebanon is een uitermate beklemmende film die zich volledig in een legertank afspeelt, een tank waarin net voldoende ruimte is voor vier soldaten. Samen met deze kleine eenheid ben je getuige van de opdracht die zij moeten uitvoeren: een gebombardeerd dorp controleren op overlevenden. Onderweg krijgen ze versterking van een troep grondsoldaten die samen met hen moeten schieten op alles wat beweegt. Maar met vier twijfelende, jonge en vooral onervaren soldaten aan boord wordt de opdracht heel complex.
Het enige beeld van buiten dat je in Lebanon te zien krijgt, zie je door het vizier van de loop van de tank. En op een veld
zonnebloemen na zie je weinig fleurige, lichte of luchtige dingen. Lebanon is dan ook een heftige film die je bij het buiten komen even doet blazen. Deze goed gemaakte, claustrofobische, stevige kost, is de eerste film van regisseur Maoz en een verwerking van zijn ervaringen als soldaat tijdens het LibaneesIsraëlisch conflict in 1982. Het is een verhaal over soldaten die vechten met morele en ethische kwesties eerder dan met een menselijke vijand. Laat je niet afschrikken: dit is een absolute aanrader!

Waar
Liers Cultuurcentrum - Den Bril
Bril 6, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 1,0

Lidkaart Kalliopee: 5.00 €; Vriendenprijs: 7.20 €; Basistarief: 8.00 €; -25/+65: 5.00 €
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Cinefiel
Trefwoorden
UitPAS Lier, UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie