Les chevaux de dieu

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Les chevaux de dieu

 

Een krottenwijk nabij Casablanca. Een partijtje voetbal tussen straatschoffies ontaardt in een straatgevecht. Yachine en Nabil zijn twee van de jongens. Ze worden beschermd door Hamid, de oudere broer van Yachine. Hamid moet naar de gevangenis. Twee jaar later komt hij vrij als een voorbeeldige jongen, die er nu wél fundamentalistische ideeën op nahoudt. 

Deze aangrijpende kroniek analyseert hoe enkele jeugdvrienden ertoe komen zichzelf uiteindelijk op te blazen. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Mahi Binebine The Stars of Sidi Moumen, over de bomaanslagen in Casablanca 

in 2003. Nabil Ayouch zoomt in op de jeugd van zelfmoordenaars, niemand wordt immers als terrorist geboren. Armoede, frustratie, criminaliteit én de gevangenis dienen als leerschool voor jongeren die zich door fundamentalisten als kanonnenvoer laten gebruiken. Net als in ALI ZAOUA overtuigen de (niet-professionele) hoofdacteurs, de broers Abdelhakim en Abdelilah Rachid. 

Waar
Liers Cultuurcentrum - Den Bril
Bril 6, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 1,6

Basistarief: 8.00 €; -25/+65: 5.00 €; Lidkaart Kalliopee: 5.00 €; Vriendenprijs: 7.20 €
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Cinefiel
Trefwoorden
UitPAS Lier, UiTPAS Lier, visitlier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie