Métisse - Theater Antigone

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Métisse - Theater Antigone

 

De muzikale theatervoorstelling Métisse gaat over kinderen geboren uit een Afrikaanse en een Vlaamse ouder rond de jaren zestig. Zowel de kinderen als de ouders kregen te maken met onbegrip en onverdraagzaamheid. Hun geschiedenis laat vandaag nog steeds zijn sporen na.

“Te Europees” voor een zwarte maatschappij. “Te Afrikaans” voor een blanke identiteit. Dat was het lot van vele zogeheten ‘halfbloedkinderen’, die rond de jaren ‘60 geboren werden uit buitenechtelijke relaties tussen Vlaamse en Afrikaanse burgers. Uitgesloten door hun gemeenschap en verloochend door de Belgische overheid.

Regisseur Tom Dupont laat het verhaal van drie generaties door mekaar vloeien, en legt op die manier een stuk verborgen geschiedenis én heden bloot. Hoe verhoudt het identiteitsvraagstuk van ‘métiskinderen’ zich vandaag tegenover dat van vroeger?   

 

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: € 20,00; UiTPASlier: € 19,00; Standaard: € 20,00; Uitpas Lier: € 19,00; Kansentarief: € 4,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Tekst en muziektheater
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie