Nur Mendelssohn

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Nur Mendelssohn

 

Kan het nieuwe jaar meer hemels starten dan met deze Mendelssohn-mix? De herontdekker van Bach verdient zelf een plekje in de eeuwigheid, en het Vlaams Radio Koor zet deze unieke componist dan ook graag in de kijker.


Chef-dirigent Hervé Niquet, gespecialiseerd in het vroeg romantische repertoire, maakte de selectie voor dit programma op basis van werken die in het collectieve geheugen gegrift staan – of er in horen te staan. Afgelopen seizoen nam hij deze parels op met het koor, en nu brengt hij ze live in Vlaanderen. 

Mendelssohn was één van de meest actieve componisten voor koormuziek uit zijn tijd. Als onvervalste pionier waagde hij zich bovendien aan heel wat a capellawerk, weg van de grootsere orkest met koor composities die zijn collega’s neerpenden. Zijn liturgische muziek blijft dan ook tot op vandaag aanspreken – geen wonder dat bijvoorbeeld zijn Drie Psalmen in het basisrepertoire van vele amateurkoren staan.


dirigent

Hervé Niquet

cello

Pieter Wispelwey

viool

Otto Derolez

piano

Alasdair Beatson

 

Waar
Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 3,2

Basistarief: 16.00 €; Vriendenprijs: 14.40 €
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Klassieke muziek
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be




Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie