Oster- en Himmelfahrtsoratorium

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Oster- en Himmelfahrtsoratorium

 

De uitvoering van Oster- en Himmelfahrtsoratorium door Helicon en La Passione vormen het sluitstuk in de Bach-cyclus.

Deze twee oratoria vormen het sluitstuk van de Bachreeks.

Het Osteroratorium is de enige cantate van Bach waarin hij geen tenor-evangelist en koralen voorziet, maar waarin een dramatische scène wordt weergegeven. Twee apostelen lopen naar het graf en vernemen van de beide reeds aanwezige Maria’s dat Hij er niet meer is. Bij het zien van het zweetdoek is er aanvankelijk droefheid omdat Hij er niet meer is. Maar dat slaat om in grote vreugde wanneer ze beseffen dat de opstanding heeft plaatsgevonden.

In het Himmelfahrtsoratorium plaatst Bach de vreugde van de hemelvaart van Christus tegenover de melancholie van Jezus’ definitieve vertrek. Dat wordt het meest duidelijk in de prachtige aria Ach, bleibe doch. In een verder deel laat Bach het basso continuo weg als teken dat het ‘aardse’ is losgelaten. Het oratorium is een heerlijk feest met een grootse concertante ouverture en finale.

Waar
Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 25,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 5,0

Basistarief: € 25,00; Vriendenprijs: € 22,50
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Klassieke muziek
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie