Placenta Plays Placebo

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Placenta Plays Placebo

 

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin wordt zijn fantastische muziek terug onder de aandacht gebracht door enkele rasmuzikanten. Het geheel is gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (1942-2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de gelijknamige Engelse glamrockband). Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (1971), Placebo 73 (1973) en Placebo (1974).

Placebo werd geen commercieel succes maar had een enorme invloed op vele producers en dj's zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ's. De muziek van Placebo is dan ook van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije 40 jaar werd Placebo veelvuldig gesampled en waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars. Het nummer Balek deed zelfs dienst als intro van de populaire tv-serie Callboys.

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: € 20,00; UiTPASlier: € 19,00; Standaard: € 20,00; Uitpas Lier: € 19,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Jazz en blues
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie