Prof.dr.Elke VAN HOOF (Vrije Universiteit Brussel) "Een andere kijk op het ontsnappen aan/uit een burn-out"

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Prof.dr.Elke VAN HOOF (Vrije Universiteit Brussel) "Een andere kijk op het ontsnappen aan/uit een burn-out"

 

Prof.dr.Elke VAN HOOF combineert een academische achtergrond met een meer dan vijftienjarige praktijkervaring inzake het begeleiden van mensen met hoogsensitieve gevoeligheid, stress, traumatische ervaringen, chronisch vermoeidheidssyndroom en burn-out en daarnaast een brede maatschappelijke dienstverlening. Ze geeft les over medische en gezondheidspsychologie en klinisch-psychologische praktijk aan de Vrije Universiteit Brussel en is auteur van boeken als "Hoogsensitief"(2016/2020), "Burnout in de zorg" (2016)"Eerste hulp bij stress en burn-out" (2017), "Weer aan de slag" (2018), "De chief happiness officer" (2020). Met haar "Huis van de Veerkracht" begeleidt haar team mensen die last hebben van stress, trauma's en op weg zijn naar een burn-out. Of er uit moeten ontsnappen.In 2019 kwam ze naar buiten met een nieuwe "insourcingtherapie" voor burn-out, gebaseerd op een traumatherapie met als centrale punt het streven naar werkhervatting. Haar App "iedereenOK" is een gratis ter beschikking gestelde psychotherapieapp (website "iedereenok.be").Als expert bij de Hoge Gezondheidsraad zit ze de werkgroep "geestelijke gezondheidszorg" voor , die de psychosociale impact van de lockdown in kaart brengt en er voor pleit niet enkel een zuiver medisch model te hanteren. Zoals we allemaal de afgelopen maanden gemerkt hebben, verscherpen en verslappen de overheidsmaatregelen om het COVID19- virus te bestrijden zich met de golven van besmetting die het virus veroorzaakt. Dit laat ons niet ongevoelig : veel mensen verliezen de veerkracht om tegen deze zich herhalende golven in te gaan. Prof.dr.Elke VAN HOOF pleit dan ook voor om, ook voor de psychosociale problemen triageposten in te zetten, waartoe de mensen in problemen zich zouden kunnen wenden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Liers Cultuurcentrum
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
51.1248976 - 4.5757535
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Humanistisch Verbond Vrijdenkend Lier Uitstraling Permanente Vorming Lier
Prijs

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 1,0

Basistarief: 5,00 €; Leden, jongeren (-25 jr) Uitpaskansentarief andere gemeenten: 3,00 €; Uitpaskansentarief Lier: 1,00 €
Reservaties
hvv.vrijdenkendlier@telenet.be
Telefoon: 0495 431 429
Contact
upv.kernlier@upv.name, lier@demens.nu
Telefoon: 03 48089 23
Thema
Gezondheid en zorg
Trefwoorden
hooggevoeligheid stress trauma burn-out psychosociale gevolgen COVID19-
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie