Requiem van Mozart / Wagner Siegfried-idylle

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Requiem van Mozart / Wagner Siegfried-idylle

 

Helicon en La Passione brengen Mozarts geniale Requiem. Als voorprogramma speelt La Passione De Siegfired-idylle van Richard Wagner.

Het Requiem van Mozart is altijd blijven fascineren. Vanaf de anonieme bestelling van het werk tot de uiteindelijke compositie is het met mysterie omhuld. In de laatste dagen van zijn leven, zelfs op zijn sterfbed, schreef Mozart zijn Requiem. Mozarts leerling Franz Xaver Süßmayr werkte de beroemde dodenmis verder af. 

Geniet van het Kyrie, het Dies Irae, Tuba Mirum, Lacrimosa en het Sanctus. Het requiem van Mozart is van een onaardse schoonheid en genialiteit. 

Als ‘opwarmer’ brengt La Passione De Siegfried-idylle van Richard Wagner. Gecomponeerd in 1870 liet Wagner zijn compositie om half acht ’s ochtends spelen in de hal van zijn woning om zijn jarige vrouw Cosima te wekken, waarna hij zelf met de drie kinderen de slaapkamer binnen kwam. Een mooie binnenkomer dus.

Waar
Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 26,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 5,2

Basistarief: € 26,00; UiTPASlier: € 24,00; Standaard: € 26,00; Uitpas Lier: € 24,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Klassieke muziek
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie