Scap!

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Scap!

 
 

Het spektakel Scap! is gebaseerd op 'Les Fourberies de Scapin’ van Molière. We pasten deze theaterklassieker een exotisch kleedje aan.
De setting van het Parijs uit de zeventiende eeuw vervingen we door die van Phoenix Arizona anno 1870 - wat wonderwel gelijk loopt. De tekst werd vertaald naar het Antwerps dialect, wat het volkse karakter van het stuk benadrukt en veel weg heeft van dat kauwgomtaaltje uit het wilde westen. Ook werden er liedjes geschreven en dansjes bedacht.
Molière heeft het schouwspel zelf gebaseerd op de commedia dell’arte, een volkse theatervorm waarbij heel wat geïmproviseerd werd. Visuele grappen, tirades, acrobatische capriolen, muziek, dans en pantomime, alles passeerde de revue. Dus ja, verwacht u naast listige intriges aan een losgeslagen bende cowboys die over het toneel stampen, gehuld in een vrolijke stofwolk en onderstreept door een lik vettige countryrock.
Laat knallen die zwepen! Tot in de Schoolbondsaloon! Yihaa!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Schoolbondtheater
Predikherenlaan 53, 2500 Lier
51.1330749 - 4.5732586
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Schoolbondtheater
Prijs
€ 11,0 Basistarief: 11,00 €
Reservaties
www.schoolbond.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie