STUFF plays Howard Shore

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

STUFF plays Howard Shore

 

STUFF behoort al even tot de top van Belgische livebands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica. Nu gaat de band aan de slag met Howard Shore en David Cronenberg.

Het vijftal van STUFF behoort al even tot de top van Belgische livebands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica.

Sinds hun ontstaan in 2012 tijdens jamsessies in de Gentse club White Cat bouwden ze een livereputatie om u tegen te zeggen, met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret Festival en Pukkelpop. Recentste worp Old Dreams, New Planets bevestigde dat de groep ook op plaat onovertroffen is.

Nu gaat de band aan de slag met Howard Shore en David Cronenberg. Als überfans halen ze de iconisch geworden thema’s van cultklassiekers als Scanners, Videodrome en Existenz door de mangel, in een ingenieuze video-opstelling en montage van de hand van Frederik Jassogne en Bart Moens (hangaar.net). 

Vrijwel meteen na zijn doorbraak in de jaren ‘70 doet de Canadese filmregisseur David Cronenberg het hart van menig (horror)filmfanaat sneller slaan. Zijn oeuvre bestaat uit een hyperpersoonlijke mix van body horror, science fiction, psychologische thriller en zwarte komedie. Meer dan eens gebeurt het dat scènes uit zijn films zich vastbranden op je netvlies. Denk aan het exploderende hoofd uit Scanners of James Woods die in een tv wordt gezogen in Videodrome. 

Vrijwel al zijn films zijn voorzien van muziek door componist Howard Shore. Shores soundtracks variëren van orkestraal werk tot atmosferische synth over Ornette Coleman free jazz en Marokkaanse Gnawa. Howard Shore is verre van onbekend in de filmmuziek: hij maakte ook soundtracks voor onder meer Seven, Lord Of The Rings en The Departed.

Waar
Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
liers cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: € 20,00; Vriendenprijs: € 18,00; Tem 26 jaar: € 10,00
Reservaties
Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Pop en rock
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie