The third murder

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

The third murder

 

De net ontslagen arbeider Misumi bekent de moord op zijn baas.
Shigemori, de zoon van de rechter die Misumi spaarde van de doodstraf na zijn eerste moord, is de advocaat van Misumi.
Shigemori neemt het onderzoek onder de loep en graaft in het verleden van de moordverdachte. Alles – ook Shigemori’s eigen gezinsleven – moet wijken voor deze zaak.

De net ontslagen arbeider Misumi bekent de moord op zijn baas. Shigemori, de zoon van de rechter die Misumi decennia geleden spaarde van de doodstraf na zijn eerste moord, is de advocaat van Misumi. Shigemori neemt het onderzoek onder de loep en graaft in het verleden van de moordverdachte. Alles – ook Shigemori’s eigen gezinsleven – moet wijken voor deze zaak.
De Japanse grootmeester van familiedrama verrast met dit op het eerste gezicht klassieke rechtbankdrama, maar alles wordt hier op zijn kop gezet. Zeker¬heden komen op losse schroeven te staan. Voor de advocaat én voor de kijker. Vragen bij de rechtspraktijk en de
rol van advocaten in een proces ruimen uiteindelijk plaats voor bespiegelingen over rechtvaardigheid en waarheid. De meest meeslepende scènes ontvouwen zich in de piepkleine bezoekersruimte, waar Misumi en Shigemori aan beide kanten van het glas met elkaar spreken.
De film onderstreept de gelijkenis met griezelige beelden: Shigemori’s gezicht weerspiegelt zich in het glas, naast Misumi’s onbewogen gezicht aan de andere kant. Een meesterwerk!

Waar
Liers Cultuurcentrum - Cinema Variétés
Antwerpsestraat 48, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 1,6

Basistarief: 8.00 €; -25/+65: 5.00 €; Lidkaart Kalliopee: 5.00 €; Vriendenprijs: 7.20 €
Reservaties
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Cinefiel
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie