Vrede 1918-2018 - Symfonie IX Ludwig Van Beethoven

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Vrede 1918-2018 - Symfonie IX Ludwig Van Beethoven

 

Honderd jaar na de beëindiging van WOI en vele oorlogen en conflicten later stelt de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans haar jaarlijkse LIERische Kunsten in het teken van de vrede. De hele dag vertolken de ensembles van de academie dit actuele thema in hun artistieke presentaties.

Apotheose van deze speciale editie van de LIERische Kunsten is de integrale vertolking van de Negende Symfonie van Ludwig van Beethoven. Dit werk is het muzikaal testament van de Weense grootmeester, die zijn ethische boodschap verkondigt: Alle Menschen werden Brüder. 

De Negende werd de invloedrijkste compositie uit de muziekgeschiedenis en het meest gespeelde muziekthema aller tijden. De Negende Symfonie van Beethoven was een poging de mensheid vooruit te helpen, haar te helpen haar weg te vinden van duisternis naar licht, van chaos naar vrede. De koren van de academie, bevriende koren en het orkest in residentie La Passione slaan de handen in elkaar om deze gigant op overtuigende wijze op het podium te zetten.

Meer dan 200 uitvoerders staan schouder aan schouder met in hun hoofd de droom van een broederlijke samenleving. 


Koren

Academiekoren & bevriende koren

Orkest

La Passione

Solisten

Noëlle Schepens

Adrian Fernandes

Joris Derder

Dirigent

Geert Hendrix

 

Waar
Liers Cultuurcentrum - Sint-Gummaruskerk
Kardinaal Mercierplein 8, 2500 Lier
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Liers Cultuurcentrum
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 4,0

Basistarief: 20.00 €; Vriendenprijs: 18.00 €
Reservaties
Bestel tickets, Bestel tickets
Telefoon: 03 488 06 79
Contact
info@lierscultuurcentrum.be
Fax: 03 480 06 36
Thema
Klassieke muziek
Trefwoorden
UiTPAS Lier
Links
www.lierscultuurcentrum.be
Aantal reacties 0
Schrijf als eerste een reactie