Verlenging UiTPas met kansentarief

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

Onlangs werd voor alle UiTPASSEN met kansentarief nagekeken of zij nog aan de voorwaarden voldoen. Meer dan 2500 passen werden zo automatisch voor een jaar verlengd. Voor anderen kon de verlenging niet automatisch gebeuren.

Zij ontvangen hierover nu een brief met de mededeling dat het kansentarief voor mensen is die een verhoogde tegemoetkoming hebben van de mutualiteit, in schuldbemiddeling zijn en in sommige gevallen voor mensen die in begeleiding zijn bij het OCMW. 

Aangezien de verlenging niet automatisch is kunnen gebeuren, is mogelijk de situatie van die persoon of dat gezin veranderd. 

We voorzien een overgangsperiode van 1 maand tot 31 mei 2019. Tot dan kan de UiTPAS met kansentarief nog gebruikt worden. We bieden ook aan de UiTPAS met kansentarief gratis om te ruilen voor een nieuwe UiTPAS zonder kansentarief op één van deze plaatsen:

-Sociaal Infopunt
Sociaal Huis, Paradeplein 2 bus 2, 2500 Lier

-DC De Waaier
Dorpsstraat 111, 2500 Koningshooikt

Met deze nieuwe UiTPAS zonder kansentarief krijgt men geen automatische korting bij UiTPAS activiteiten. Punten sparen kan nog wel. Deze punten kunnen ingeruild worden voor een korting, gratis ticket of een ander cadeau. De punten die al gespaard werden, gaan automatisch op de nieuwe UiTPAS-kaart staan. 

Wie denkt toch nog recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief, kan langsgaan bij een van de verkooppunten (zie hierboven). Zij dienen zeker één van de volgende attesten mee te brengen (voor het hele gezin): 

  • een attest van verhoogde tegemoetkoming van uw mutualiteit. (Let op! het attest mag niet ouder zijn dan 3 maanden!)
  • een attest van schuldbemiddeling

Wie in begeleiding is bij het OCMW spreekt best zijn begeleider aan.

Meer informatie:

Team sociaal beleid – 03 491 67 73