Wie verdient de Cultuurprijs 2022?

Elk jaar reikt de Stad Lier twee cultuurprijzen uit, één voor een individuele prestatie en één voor een ganse loopbaan. Deze prijzen gaan naar verenigingen of personen die een verrijking betekenen voor het culturele leven in Lier.

Ken/ben jij iemand die in 2022 een waardevolle culturele inbreng deed in Lier? Of denk je onmiddellijk aan een Lierse vereniging die impact heeft op de inwoners? Dan hebben we jou nodig.

Kandidaturen kunnen ingediend worden voor:

  • Een individuele prestatie, de organisatie van een erkende Lierse culturele vereniging of een samenwerkingsverband van meerdere erkende Lierse culturele verenigingen. De prestatie vond plaats in 2022 en moet een waardevolle culturele inbreng betekenen die de stad Lier in de kijker zet of heeft een belangrijke impact op haar inwoners.
  • Een ganse loopbaan van een inwoner of een vereniging van de stad Lier (een zogenaamde Lifetime Achievement). Waardemeters hierbij zijn een langdurige inzet binnen het culturele leven van de stad, een duurzame bijdrage aan het culturele imago van de stad en een aantoonbaar engagement in (socio-)culturele en/of toeristische uitstraling van de stad.

Lees het reglement

Kandidaturen kunnen tot uiterlijk 31 januari 2023 ingediend worden via dit formulier.

Meer info:
Uit in Lier
Aarschotsesteenweg 3
03 488 06 79
cultuurforum@lier.be