Processie - 11/10/2015

Meteen na de bedevaartmis van 10 uur in de Sint-Gummaruskerk trekt de jaarlijkse Sint-Gummarusprocessie door de straten van de Lierse binnenstad.

Centraal in de processie staat het zilveren reliekschrijn (820 kg) van Sint-Gummarus, gedragen door 16 mannen van het Genootschap van Kasdragers. Het schrijn wordt begeleid door diverse verenigingen uit Lier en andere gemeenten die banden hebben met de Gummarusverering. Het is een uiting van volksdevotie met een geschiedenis van 13 eeuwen. Speciaal voor de jubeleditie van de Sint-Gummarusprocessie zullen een aantal reliekschrijnen van tijdgenoten van Sint-Gummarus in de processie aanwezig zijn, o.a. van Sint-Rumoldus, Sint-Bavo, Sint-Odrada, Sint-Christina, ...

  • Wanneer zo 11/10/15 om 11:00
  • Waar Sint-Gummaruskerk, Kardinaal Mercierplein zn, 2500 Lier
  • Prijs Gratis
  • Organisatie Broederschap Sint-Gummarus

 

Verkeer tijdens processie op zondag 11 oktober

Op zondag 11 oktober gaat de Jubelprocessie (Sint-Gummarusprocessie) uit. De processie vertrekt rond 11.15 uur aan de Sint-Gummaruskerk. Vanaf ongeveer 11 uur wordt er verkeershinder verwacht op en rond het parcours, dat parkeervrij wordt gemaakt. Einde is voorzien rond 13.30 uur. 

De rijrichting in de Kapucijnenvest wordt tussen de uitrit parkeergarage en  Mechelsestraat omgedraaid.

Berlarij, Predikherenlaan (tussen parking KTA en Abtsherbergstraat), Koepoortstraat (tussen Gebroeders Doxplein en Lookstraat) en Lookstraat (tussen Hazenstraat en Koepoortstraat) worden voor plaatselijk verkeer opengesteld aan beide zijden in 2 richtingen, doodlopend. 

In de Peperstraat wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd. Verkeer wordt enkel toegelaten richting Lindenstraat. 

Parcours: Kardinaal Mercierplein - Rechtestraat - Werf - Zimmerplein - Eikelstraat - Grote Markt - Vismarkt - Aragonstraat - Mosdijk - De Heyderstraat - Kluizestraat - Kluizeplein - Berlaarsestraat - Heilige Geeststraat - Kardinaal Mercierplein. 

 

De processie wordt begeleid door de politie, die instaat voor de verkeersregeling. Er worden geen omleidingen ingesteld, maar we raden weggebruikers aan om het centrum zo veel mogelijk te vermijden tussen 10.30 en 13.30 uur. 

 

Meer informatie over de verkeersmaatregelen: Mobiliteit, verkeer@lier.be, tel. 03 8000 383.