informatie voor UiTPASpartners

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: uitpas_user in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).
  • Notice: Trying to get property of non-object in culturefeed_uitpas_user_register_cta_get() (line 13 of /var/www/vhosts/uitinlier.be/httpdocs/sites/all/modules/culturefeed/culturefeed_uitpas/includes/user_register.inc).

LOGO & BEELDMATERIAAL

 

OMRUILVOORDELEN: TIPS & TRICKS

Waarom een omruilvoordeel aanbieden?

  • Bereik nieuw publiek: omruilvoordelen worden opgenomen in alle UiTPAS kanalen en dus breed gecommuniceerd. Stad Lier ondersteunt dit door omruilvoordelen mee te nemen in de UiT in Lier communicatiekanalen. Het kan ervoor zorgen dat je uit de cocon van je bestaande publiek breekt. 
  • Beloon bestaand publiek: trouw publiek kan bij iedere deelname aan een activiteit een punt sparen en heeft de optie die punten te verzilveren voor iets extra. De UiTPAS is als getrouwheidskaart een handig instrument om aan klantenbinding te doen.
  • Bepaal zelf de voorwaarden: het aanbieden van een voordeel betekent niet dat je je portemonnee grenzeloos moet opentrekken. Het UiTPASplatform laat perfect toe om het aantal voordelen te begrenzen en zo ook te communiceren. Als aanbieder kan jij aangeven wat de timing is en wat de voorwaarden zijn.

Belevingswaarde als uitgangspunt voor de prijszetting

UiTPAS beloont gewenst (participatie)gedrag maar vertegenwoordigt geen apart monetair systeem dat parallel loopt aan het klassieke betalingssysteem. Er is geen officieel vastgelegde wisselkoers Euro - UiTPAS.
Pashouders kunnen hun gespaarde UiTpunten dus niet omruilen in baar geld, noch is voorzien dat er voor de uitstaande punten te allen tijde voordelen zullen aangeboden worden.
Het open karakter van het punten-systeem (elke aanbieder kan binnen de algemeen geldende afspraken punten uitdelen) is hier bewust niet op voorzien.
UiTpunten hebben wel een belevingswaarde. De “prijs” van een voordeel voor de pashouder in UiTpunten is gebaseerd op gepercipieerde belevingswaarde.

Puntenkader

Omruilvoordelen belonen trouwe bezoekers en zorgen voor meer deelnemers aan je activiteiten. Hoe bepaal je hoeveel punten je plakt op een omruilvoordeel?  

Tijdelijke voordelen

Als er minder dan 10 punten op de kaart staan, worden die voornamelijk omgeruild voor tastbare dingen zoals een boek of een cd of voor korting op een activiteit (sportkamp, lezing, zwembeurt, theatervoorstelling, enz.). Opmerkelijk daarbij is dat eten en drinken en ook gadgets het niet meteen beter doen, zeker niet bij tijdelijke voordelen.

Vanaf een puntentotaal van 10 of meer kiezen pashouders eerder voor een gratis bezoek aan een tentoonstelling of een voorstelling.

Vaste voordelen 

Pashouders weten na een tijd dat ze op een bepaalde plaats altijd eenzelfde voordeel kunnen ontvangen en ruilen daar dan ook meer om. Niettegenstaande de kost (in UiTpunten) soms relatief hoog is. Drie voorbeelden van succesvolle vaste voordelen:

10 punten geeft een korting van €2,5 op alle gemeentelijke activiteiten in Lier en in de meeste andere UiTPASsteden
voor 5 punten kan je voor €1 gaan zwemmen in Aalst
voor 5 punten krijg je een drankje in AB

Een omruilvoordeel aanbieden?

Wil je zelf een omruilvoordeel aanbieden? Vul dan bijgevoegd invulformulier in en stuur het door naar UiTPAS@lier.be 

HANDLEIDINGEN

Zie extra bijlagen

  1. Handleiding UiTdatabank
  2. Handleiding UiTPAS balie app
  3. Handleiding UiTPASprogramma
  4. Handleiding Retroactief kansentarief toekennen